Estació Creactiva

  Desena intervenció d’Estació Creactiva “Mantenga la Atención” un projecte de Left Hand Rotation

 Dijous, 4 de desembre a les 19h, s’inaugura la desena intervenció a l’Estació d’autobusos de Tarragona del col.lectiu Estació Creactiva. Aquesta vegada, de la mà de Left Hand Rotation.

“Mantenga la Atención” Es una cartografia fugaç d’un no lloc, un exercici de sondeig relacional, de registre tempora, una “fotografia” de les relacions que es van establir a l’estació d’autobusos de Tarragona en un moment concret de la seva realitat immanent, sempre en moviment, subjecta a una constant mudança, recíprocament condicionada.

Espai transitori de diàleg col.lectiu

¿Quins tipus de relacions, quins ambients, quines possibilitats genera un no-lugar, espai travessat per un grup social transitori, flotant, desvinculat, desterritorialitat, flexible, líquid? Això es el que ens volen mostrar amb el seu projecte.

www.lefthandrotation.com

Per més informació del projecte Aquí

 


  Exposició fotogràfica “Rodant” de l’artista Lluc Queralt  

Dimecres, 22 d’octubre a les 17 hores, s’inaugura l’exposició del fotògraf tarragoní Lluc Queralt, per al projecte artístic Estació Creactiva, a l’estació d’autobusos de Tarragona. Aquesta exposició s’inclou dintre del programa del Festival Internacional de Fotografia SCAN.CAT 

“Rodant” és viatge. És moviment i silenci. Una mirada que transita i s’atura, silenciosa, per disparar una imatge eterna. Un retall de poesia en blanc i negre extret d’un món fugaç que ens fascina.

El fotògraf Lluc Queralt és un pelegrí creuant continents i cultures, captant silencioses realitats com per atzar, però amb una gran saviesa emocional. Aquesta exposició mostra el temps enmig dels trajectes, les mirades còmplices dels passatgers que es converteixen en un col·lectiu espontani amb un destí en comú. Entremig d’aquest temps mort els paisatges infinits, silenciosos i, de vegades, somiats

http://www.llucqueralt.com/

Lluc Queralt sortirà de la Capsa Ambulant d’Artistes per mostrar al públic la seva obra, present al vestíbul de l’Estació d’Autobusos de Tarragona.
No vindrà sol, sinó acompanyat de tres veus més, que, juntament amb la seva, ens conduiran per un univers molt especial. Un univers en què el trànsit, el viatge, són alguna cosa més que moure’s amunt i avall: una manera de viure, de veure el món. Una mirada neta i poètica que ens inspira.

La Capsa Ambulant és un projecte d’El Teler de Llum, Centre d’Art de Tarragona.

www.eltelerdellum.tarragona.cat

Capsa Ambulant d’Artistes.  Il·lustració Armand

Imatge

 

L’Estació Creactiva

És un projecte de l’Associació Künstainer, que rep el patrocini de Repsol, i el suport de l’Empresa municipal de Transports i l’Ajuntament de Tarragona. El projecte està associat al Centre d’Art de Tarragona.

L’Estació Creactiva s’entèn com un programa d’intervencions d’art contemporani a l’espai públic, de produccions professionals realitzades expressament per a l’Estació. Les obres han de dialogar amb el context, amb l’espectador, i anar més enllà de l’àmbit estètic. El projecte vol potenciar l’ús d’allò públic, fins al punt de cridar a la ciutadania a fer-se seu aquest espai. S’entén l’Estació com una col·lecció d’art a l’espai públic, en sintonia amb les corrents de l’art actual.  Això és quelcom únic, que projecta a Tarragona a l’exterior. En la intenció de convertir l’Estació en un projecte europeu, a fi de potenciar l’intercanvi d’artistes locals amb altres espais i col·lectius d’Europa, i ampliar les experiències i les maneres de fer d’altres espais i institucions a nivell europeu. Aquesta és la primera vegada que convidem a un artista internacional en aquest sentit, en una evolució i expansió contínua del projecte, que esperem anar anunciant en succesives convocatòries.

www.estaciocreactiva.net