EMT estrena Sala de Control

EMT estrena Sala de Control per al sistema d’ajut a l’explotació 

 

 

L’Empresa Municipal de Transport (EMT) de Tarragona ja disposa d’una sala de control centralitzada per al Sistema d’Ajut a l’Explotació (SAE). Es tracta d’una estança ubicada a les oficines de l’EMT a l’estació d’autobusos des d’on es pot fer el seguiment de totes les línies.

Aquest sistema funciona mitjançant la instal·lació als vehicles d’un sistema de seguiment (GPS y GPRS) i un software adaptat al sistema dins del propi bus per poder enviar la informació al SAE.

Via web interna es poden veure geo-posicionats tots els autobusos dins del mapa de Tarragona amb informació online actualitzada cada 5 segons: línia que realitza, trajecte, parades o retards.

Aquest sistema permet enviar missatges al conductor o bé de forma massiva per línia a tota la flota activa.

Igualment, aquest procediment possibilita revisar expedicions quan es produeix una reclamació, ja que permet accedir a dades com la velocitat, aturades realitzades, retards, recorreguts, conductor, ètc.

També proporciona dades estadístiques per decidir quines millores, ajustos o modificacions es poden incorporar, així com el control de passatgers per comprovar si les línies van saturades i necessiten reforç.

En aquesta sala treballen 4 persones i disposa d’ una pantalla de 84 polsades para el control de les línies, més tres ordinadors de doble pantalla pels operaris de SAE.

La centralització del sistema en una sola sala permet millorar la comunicació entre el departament de SAE i Planificació i ha suposat un augment de les hores de producció.