Arriben a Tarragona els primers autobusos híbrids

ARRIBEN A TARRAGONA ELS PRIMERS AUTOBUSOS HÍBRIDS 


L’EMT preveu que la flota híbrida entri en funcionament abans de l’estiu, esdevenint un pas més en la sostenibilitat de la mobilitat pública, amb vistes a aconseguir vehicles de zero emissions. 

 

Els nous autobusos híbrids de la flota municipal de l’EMT de Tarragona estan cada vegada més a prop. Durant aquesta setmana han arribat a les cotxeres de l’EMT, ubicades al polígon Francolí, 7 dels 10 autobusos híbrids adquirits per concurs públic a finals de l’any passat. Dilluns passat van arribar 4 unitats a les quals, avui s’hi han sumat 3 més.

 

D’aquesta manera, explica el president de l’EMT, Jordi Fortuny, “Treballem intensament per a que, en un futur, les emissions zero siguin una realitat  a la flota d’autobusos municipals. La incorporació dels autobusos híbrids és el camí per aconseguir una mobilitat ciutadana cada cop més sostenible”.

 

Durant els propers mesos, els vehicles passaran totes les  verificacions tècniques necessàries per entrar en funcionament. Per altra banda, es faran els treballs d’instal·lació de tots els equipaments interior que donen servei a les persones usuàries i agilitzen el treball dels xofers, com són: el sistema de gravació de seguretat de càmeres que vetlla per la seguretat de les persones usuàries i treballadores; els pupitres de validació dels bitllets, les mampares de seguretat de protecció dels autobusos, la màquina de pagament davantera per l’adquisició dels bitllets senzills a l’interior de l’autobús.

 

L’adjudicació de la flota amb tecnologia híbrida de l’EMT compta amb un total de 10 autobusos: 8 dels vehicles tenen una llargada de 12 a 13 metres, mentre que els altres dos ocupen 10 a 11 metres de longitud. Evobus Ibérica SAU és l’empresa adjudicatària del servei de subministrament i manteniment de la flota hibrida durant els propers 14 anys, vida útil estimada dels vehicles.

 

Jordi Fortuny, president de l’EMT, destaca que “ La nostra prioritat és donar un servei de mobilitat de qualitat i sostenible. L’objectiu de l’EMT és fer possible la reducció de la mobilitat del vehicle privat alhora que reduïm les emissions de la nostra flota per contribuir a crear una Tarragona més verda”.

 

 

Tarragona, 4 de Març de 2022