L’EMT adjudica a Carburos Metálicos la licitació del subministrament d’hidrogen verd

L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona adjudica a Carburos Metálicos la licitació del subministrament d’hidrogen verd

 

El contracte té una durada de dos anys ampliables a dos més 

 

L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) ha adjudicat a Carburos Metálicos el servei de subministrament d’hidrogen verd que abastirà els tres autobusos impulsats per pila d’hidrogen i que s’incorporan properament a la flota de l’EMT. El contracte de licitació té una durada de dos anys, fins al juliol de 2025, amb possibilitat de pròrroga per a dos períodes anuals més, fins al 2027.

L’hidrogen es produeix a la mateixa província, per la qual cosa es fomenta la creació d’un ecosistema local entorn d’aquest vector energètic que serà clau en el procés de transició energètica i descarbonització de la mobilitat en el transport urbà. Carburos Metálicos subministrarà també l’equipament necessari per proveir d’hidrogen els autobusos que opera l’EMT.

A finals de l’any passat, el Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona va anunciar la seva intenció de renovar, escalonadament durant els pròxims anys, fins a la meitat de la seva flota amb autobusos elèctrics amb pila de combustible d’hidrogen, que se sumarien als tres ja adquirits i que entraran en funcionament pròximament. D’aquesta manera, en els propers anys l’hidrogen impulsarà el 50%, aproximadament, de la flota municipal. Aquesta decisió del consistori tarragoní sorgeix de la necessitat de reduir l’antiguitat mitjana dels vehicles destinats al transport públic a la ciutat i aconseguir, al mateix temps , la seva descarbonització.

Sonia Orts, presidenta de l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona, destaca que “l‘EMT té un clar objectiu cap a la descarbonització. Aquest objectiu passa per liderar un canvi de paradigma de la mobilitat pública a la província, invertint en noves tecnologies com l’hidrogen verd amb l’objectiu final d’aconseguir les emissions Zero”.

Per la seva banda, Miquel Lope, director general de Carburos Metálicos i vicepresident del Sud d’Europa i el Magreb de Air Product, ha remarcat que “Carburos Metálicos és especialista en tota la cadena de valor de l’hidrogen, ja que compta amb les capacitats necessàries per produir-lo, distribuir-lo i portar-lo fins al dipòsit de diversos tipus de vehicles per mitjà de les seves pròpies hidrogeneres. L’aposta de l’Ajuntament de Tarragona per a una mobilitat zero emissions impulsada per hidrogen és una mostra més que la tecnologia està ja llesta per a contribuir a descarbonitzar el transport de passatgers per carretera a les nostres ciutats”.

 

Tarragona, 10 d’agost del 2023