20 pantalles bus i 12 marquesines al 2016


Tarragona estrenarà 20 pantalles bus i 12 marquesines a partir del 2016

 

A inicis de 2016, Tarragona comptarà amb 20 noves pantalles de temps d’espera bus com la que ja té la parada de l’EMT al carrer Colom. A més s’hi instal·laran fins a 12 noves marquesines, dos cada any,  que comptaran amb il·luminació com també unes altres vint de les ja actuals.

Clear Channel és l’empresa guanyadora del concurs que l’Ajuntament de Tarragona va obrir a inicis d’any per a la instal·lació, conservació i explotació dels panells publicitaris individuals en les marquesines per als sis anys vinents. L’empresa es farà càrrec del cost de 180.000 euros de les noves marquesines comprometent-se també a il·luminar-les junt amb unes altres vint ja existents. També assumirà els 120.000 euros de cost de les pantalles que seran de gran mida i permetran així oferir a més de la informació sobre el temps real d’espera bus, altres informacions per al ciutadà.

En aquest sentit, la parada de busos de Colom va ser pionera a la ciutat i ja compta amb una gran pantalla on els usuaris poden conèixer quant temps trigarà en arribar el seu bus gràcies al GPS i GPRS que duen els vehicles de la flota de l’EMT, un servei que també s’ofereix a l’app ’Etmou’ per a dispositius mòbils.

Tot i que encara resta decidir la ubicació de pantalles i marquesines, es tindrà en compte les parades amb major flux de línies i viatgers. S’instal·laran dues marquesines noves cada any al llarg dels sis que dura la concessió i comptaran amb codis QR i xip NFC per fomentar la informació i interacció amb els usuaris. Clear Channel s’encarregarà també del manteniment i neteja de les 93 existents, de les quals les vint més necessàries seran també il·luminades, per millorar la seguretat i visibilitat de la parada. Una altra millora serà la instal·lació d’indicadors de línia a la coberta.