Nomenat Néstor Cañete nou gerent de l’EMT

EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ D’EMT HA NOMENAT NÉSTOR CAÑETE GARCÍA NOU GERENT D’AQUESTA EMPRESA MUNICIPAL

 

El contracte és d’alta direcció, és a dir, basat en la recíproca confiança. La selecció s’ha dut a terme en convocatòria pública, per garantir el mèrit i la capacitat directiva


 

 

El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) ha nomenat el seu nou gerent, un cop finalitzat el procés de selecció en convocatòria pública iniciat el passat mes de gener. L’advocat Néstor Cañete García ha estat seleccionat d’entre els cinc finalistes, tots ells amb excel·lents qualificacions i aptes per la responsabilitat requerida. Cañete ha destacat en lideratge, presa de decisions, negociació, resolució de conflictes i orientació a resultats, elements directius que “garanteixen que tècnicament està perfectament preparat per les responsabilitats que haurà d’assumir” ha comentat la presidenta del Consell d’Administració, Begoña Floria.

 

Aquest ha estat un procediment inèdit per a l’elecció del gerent d’una empresa municipal, un nomenament que habitualment es fa per designació directa de l’equip de govern. La voluntat política, i amb el consens de tots els partits representats a l’Ajuntament de Tarragona, ha estat la de trobar la persona idònia per mèrit i capacitat en un moment estratègic de l’empresa de millora de la gestió financera i d’equips.

 

Els tràmits es van iniciar el passat 25 de novembre, amb l’aprovació per part del Consell d’Administració d’EMT de la convocatòria pública i les bases específiques del procés selectiu del concurs-oposició per a la selecció del lloc de treball de gerent de l’EMT. Les diferents fases han estat publicades en seu electrònica de l’Ajuntament així com a la web d’EMT.

 

La relació de dates han estat:

Anunci de la convocatòria el 22 de gener

Anunci de la llista provisional d’admesos i exclosos, el 19 de febrer

Anunci de la llista definitiva d’admesos i exclosos, el 26 de febrer

Anuncia de les puntuacions de mèrits dels admesos i convocatòria dels 5 finalistes per puntuació, per a l’avaluació directiva, el 9 de març

Anunci del resultat de l’avaluació, el 8 d’abril

 

A la convocatòria es van presentar 51 candidats. D’aquests, van quedar 5 finalistes per puntuació de mèrits, que realitzaren l’avaluació directiva mitjançant entrevista personal.

 

Aquesta avaluació l’ha realitzat l’empresa Talengo, guanyadora del procediment obert convocat el mes de setembre per portar a terme aquest procés de selecció.

 

El guanyador de la plaça de gerent ha estat finalment Nèstor Cañete García (Barcelona, 1975) llicenciat en dret, Màster en gestió d’empreses i postgrau en Dret Laboral i Seguretat Social. Té una àmplia experiència en direcció de recursos humans, així com d’assessorament en aspectes financers comptables i administratius en empreses públiques.

 

L’empresa avaluadora ha destacat del seu perfil la seva elevada orientació a resultats, la planificació estratègica, la seva assertivitat en la gestió de conflictes i negociacions complexes i el seu ampli coneixement de l’empresa pública amb la direcció de plantilles nombroses.

 

Tarragona, 3 de maig de 2016