Dia Mundial del BookCrossing a l’EMT

Fins a 100 llibres disponibles als busos de Tarragona per fomentar la lectura amb Abacus Cooperativa

 L’acció de Bookcrossing, que promou l’intercanvi gratuït de llibres en poblacions de les quatre províncies catalanes, es realitzarà el proper 21 d’abril

L’alliberament, que es durà a terme en autobusos de les línIes de Tarragona, celebra el dia internacional del Bookcrossing


Aquest divendres 21 d’abril (amb motiu del dia internacional del Bookcrossing), dins els actes organitzats per la diada de Sant Jordi, Abacus cooperativa posarà en circulació 100 llibres a Tarragona, a través de la plataforma del moviment Bookcrossing i de manera gratuïta. L’objectiu és que dins el transport públic de Tarragona els usuaris trobin llibres, que després de llegir podran tornar a compartir, enregistrant el títol al web de Bookcrossing i facilitant un nou  “alliberament”. En aquesta ocasió es realitza també a les comarques tarragonines, després de la gran acollida que va tenir la primera edició l’any passat.

L’acció a nivell global, amb 700 llibres alliberats, es realitzarà conjuntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, (línies del Vallès), Autobusos de Girona, Autobusos Municipals de Tarragona i Autobusos de Lleida. Les parades i vestíbuls, així com trens i autobusos, seran l’escenari on es deixaran els centenars de llibres “a caçar” per part de tots els viatgers que vulguin trobar un exemplar i passar una bona estona llegint-lo.

100 títols alliberats a Tarragona de la mà de Bookcrossing

 Des de les 08:00h del dia 21 d’abril i fins a les 20:00h s’aniran distribuint els exemplars dins els autobusos de diverses línees, especialment a les línies 8 i 54.

Els llibres estaran identificats amb un número (BCID) que permetrà, enregistrar l’exemplar al web de Bookcrossing -amb el títol, autor, gènere, opinió i altres comentaris- un cop l’hagis trobat, seguint la filosofia d’aquest moviment cooperatiu. La idea és que tots aquests llibres “alliberats” iniciïn, a partir del dia 21, la seva “ruta de viatge” gràcies a tots els lectors que el tinguin entre les seves mans. Aquest és el link que permetrà realitzar el registre dels llibres trobats: abacus.coop/bookcrossing.

L’alliberament dels 700 llibres que Abacus cooperativa, el proper dijous 21 d’abril, ha estat possible també gràcies a la col·laboració de les editorials Grup 62, Grup Planeta, Ara Llibres, Casa Catedral, RBA-La Magrana, Editorial Barcanova, Penguin Random House, Angle Editorial, Cossetània Edicions i Abacus cooperativa-Món Abacus.

Bookcrossing, la biblioteca mundial

Bookcrossing va néixer el 2001 i ofereix la possibilitat, a que tots els qui ho vulguin,de deixar un llibre a qualsevol lloc públic del planeta per tal que un altre el pugui trobar i llegir. Sota aquesta filosofia, el web de Bookcrossing permet enregistrar els títols que “s’alliberen” per tal que els usuaris puguin saber on s’han deixat els exemplars i els puguin “caçar”. Si vols més informació sobre aquest moviment, ser-ne usuari i sumar-te a aquest a intercanvi gratuït i universal de llibres, accedeix al seu web http://www.bookcrossing.com.

Sobre Abacus cooperativa

Fundada l’any 1968, Abacus és una comunitat ciutadana de socis i sòcies de consum i de treball de prop de 900.000 socis i sòcies, sota el format cooperatiu. Transformem l’experiència i el consum cultural, educatiu i de lleure de manera col·laborativa, responsable i sostenible. Abacus aposta per la transformació social i per dinamitzar el territori amb els seus 46 establiments a Catalunya, València i Balears. Abacus cooperativa és un referent en els seus àmbits d’activitat tant pel volum com per l’assumpció de valors com l’equitat, la sostenibilitat i el consum responsable. Abacus és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.

 Sobre Autobusos Municipals de Tarragona

Forma part de l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona, entitat pública que gestiona totes les  línies de transports urbà de superfície que connecten els diferents barris de la ciutat i aquesta amb la seva àrea d’influència. Gràcies a la integració tarifària posada en marxa des de 2008, l’EMT i la resta d’empreses de transports de la província de Tarragona han donat un gran salt qualitatiu en el foment i la millora dels transports públics de qualitat. Tot amb l’objectiu d’estar més a prop teu, donar el servei que es mereix la nostra ciutat i acompanyar-te en el teu viatge cap a una ciutat més accessible, ràpida i sostenible.