L’EMT adjudica el subministrament de càmeres de videovigilància

L’EMT ADJUDICA EL SUBMINISTRAMENT I INSTAL·LACIÓ DE CÀMERES DE VIDEOVIGILÀNCIA A LA FLOTA D’AUTOBUSOS

Es preveu que totes les càmeres estiguin instal·lades el proper mes de juliol

L’Empresa Municipal de Transport (EMT) ha adjudicat el subministrament i instal·lació d’equips de videovigilància als autobusos municipals. L’empresa Digittecnic serà l’encarregada de dotar el servei públic de transport d’una tecnologia que permetrà incrementar la seguretat de passatgers i personal de l’empresa.

Aquest contracte permetrà dotar tota la flota de càmeres de videovigilància amb transmissió d’imatges en temps real al centre de control de l’EMT. S’instal·laran quatre càmeres a cada autobús, que reportaran imatges a un gravador centralitzat amb una capacitat d’emmagatzematge mínima de 15 dies i màxima de 30 dies. A més, el sistema integra un polsador de pànic, que pot activar el conductor o conductora i que avisa a la sala de control de tal manera que alerti els controladors de la central per visualitzar la incidència que es pugui estar produint.

Segons Jordi Fortuny, president de l’EMT, “ens prenem molt seriosament la seguretat als autobusos municipals. Aquesta és una de les mesures més importants que prenem, però no ha estat l’única. En els darrers mesos, hem incorporat dos nous inspectors a la plantilla, estem en permanent revisió de protocols de seguretat amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana i estem treballant per oferir formacions personalitzades a la plantilla sobre com gestionar situacions difícils i problemàtiques en el desenvolupament habitual de la seva feina”.

La nova tecnologia permet incorporar també un sistema comptador d’usuaris, que informaria sobre l’ocupació que porta el vehicle en tot moment i evitaria, així, problemes d’aforament.

La previsió és que el proper mes de juliol els 70 autobusos que conformen la flota del servei públic de transports de Tarragona ja integrin el nou sistema de videovigilància. El subministrament ha tingut un cost de 124.320 euros.