L’EMT organitza tallers de formació en seguretat per al personal

L’EMT ORGANITZA TALLERS DE FORMACIÓ EN SEGURETAT PER AL PERSONAL QUE TREBALLA A PEU DE CARRER 

Es realitzarà una diagnosi prèvia entre els treballadors i treballadores per conèixer les seves inquietuds i desenvolupar les accions formatives que millor s’adaptin a les seves necessitats 

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) realitzarà tallers de formació per tal de millorar l’abordatge en seguretat d’aquelles incidències i situacions complexes que es puguin viure en el desenvolupament diari del servei públic de transport. Segons Jordi Fortuny, president de l’EMT, “donarem eines per afrontar situacions complicades i contenir-les per tal que no vagin a més”.

Les accions formatives estan dirigides, principalment, a aquells treballadors i treballadores que exerceixen les seves funcions tant a l’interior de l’autobús com a peu de carrer: 180 conductors, 8 inspectors i 7 vigilants.

 

Diagnosi prèvia 

El projecte està estructurat en diferents fases. En primer lloc, s’activarà una primera fase d’escolta activa. En paraules de Jordi Fortuny, “volem fer un anàlisi dels incidents concrets que han ocorregut en els darrers temps per tal d’enfocar eficientment les problemàtiques de manera personalitzada”, explica Fortuny.

En aquesta primera fase es realitzaran entrevistes i un qüestionari que pretén aprofundir en el problemes de seguretat. A partir d’aquesta diagnosi prèvia es plantejaran les accions formatives que abordaran de manera concreta com resoldre situacions de conflicte dalt dels autobusos amb l’objectiu que no generin un efecte “bola de neu”.

Aquesta mesura es pren després d’incrementar la col·laboració entre l’EMT i la Guàrdia Urbana de Tarragona i en un marc de permanent revisió dels protocols de seguretat per adaptar-los a la realitat del moment.

Per altra banda, l’EMT durà a terme una assemblea general de treballadors que permetrà conèixer de primera mà les inquietuds de la plantilla en aquest sentit.