L’EMT prova un autobús d’hidrogen

ELS CONDUCTORS DE L’EMT PROVEN UN AUTOBÚS D’HIDROGEN PELS CARRERS DE LA CIUTAT

L’objectiu és valorar la idoneïtat de l’ús d’aquest combustible en les rutes dels autobusos municipals de Tarragona

 

Els conductors de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) estan aquests dies provant un autobús d’hidrogen pels carrers de la ciutat de Tarragona. Es tracta d’un assaig que es fa amb l’objectiu de valorar la idoneïtat d’aquest combustible en les rutes reals del servei d’autobusos municipal.

Segons el president de l’EMT, Jordi Fortuny, “l’Ajuntament fa una aposta decidida cap a les emissions zero i des de l’EMT estem estudiant totes les vies de futur possibles que ens portin el canvi necessari cap a la sostenibilitat de la flota dels nostres autobusos”.

Conductors de l’EMT han rebut formació aquesta setmana per tal de conèixer de primera mà el funcionament de l’autobús d’hidrogen i, aquests dies, del 18 al 21 de juny, estan realitzant diferents rutes per la ciutat per conèixer l’adaptació d’aquest vehicle a les rutes, particularitats del terreny i temps de funcionament de les línies habituals de l’EMT. Quan no està en ruta, l’autobús pot veure’s estacionat a la Rambla Nova (a la zona de davant del Banc d’Espanya).

El vehicle ha arribat a Tarragona de la mà de Messer, Grup Toyota  i CaetanoBus. L’Empresa Municipal de Transports hi ha col·laborat posant a disposició els conductors, amb l’objectiu de familiaritzar-se amb aquesta tecnologia de transport i analitzar-la per treure’n conclusions de cara a futur.

 

El futur de la flota d’autobusos 

L’Empresa Municipal de Transports es troba actualment immersa en la licitació de 10 autobusos híbrids que han de començar a renovar la flota de cara a finals d’aquest any. “Es tracta d’un pas previ que ens ajuda a modernitzar el parc de vehicles mentre valorem quin ha de ser el combustible de futur dels autobusos municipals que ens faciliti la consecució del nostre objectiu principal: aconseguir un servei de zero emissions”, explica Jordi Fortuny.

 

El proper dilluns 21 de juny a les 10.30 hores els responsables de l’autobús d’hidrogen realitzaran un acte de presentació i convocatòria a premsa per conèixer de primera mà el vehicle d’hidrogen verd. Serà a la Rambla Nova, a la coca de Rambla de davant del Banc d’Espanya, on estarà estacionat l’autobús.