Nova parada dissuasiu cementiri

L’EMT POSARÀ EN FUNCIONAMENT LA NOVA PARADA CEMENTIRI PER MILLORAR EL SERVEI ALS VEÏNS DEL CAMÍ DEL LLORITO I USUARIS DE L’APARCAMENT DISSUASIU DE SANT PAU   

  

La nova parada de la L21 entrarà en funcionament el proper dia 24 de juny, amb la implantació dels horaris d’estiu dels autobusos municipals   

 

El consistori ha arranjat l’esplanada i ha plantat arbrat 

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha habilitat una nova parada de la línia 21, “Parada Dissuasiu Cementiri”, a la rotonda del Camí del Llorito. El recorregut de la L21, que baixava pel Passeig Torroja, s’amplia anant fins aquesta rotonda per tal de donar un millor servei a usuaris de l’aparcament dissuasiu de Sant Pau i facilitar la mobilitat als veïns del Camí del Llorito. El recorregut de la línia continua fins al Cap Muralles, recuperant el trajecte anterior a l’Avinguda Maria Cristina. La nova parada entrarà en funcionament el 24 de juny, quan s’habilitin els horaris d’estiu dels autobusos públics municipals.

 

Jordi Fortuny, president de l’EMT, subratlla que “realitzem una anàlisi constant de recorreguts i línies per tal de garantir que els servei públic de transport s’adapti a les necessitats de les persones. Aquest és un exemple més de la voluntat i vocació de servei d’un govern que es pren seriosament la mobilitat, com un dels eixos que fan de Tarragona una ciutat més sostenible i amable”.

 

 

Enxampada una persona que escampava les escombraries 

L’Ajuntament de Tarragona ha arranjat l’esplanada de davant de l’aparcament dissuasiu que està a tocar del cementiri amb l’objectiu de fer una andana per la nova parada de l’autobús municipal. Es tracta de permetre l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

 

Així mateix, s’han desplaçat els contenidors de brossa que hi havia a aquesta zona per tal de permetre la col·locació de la nova parada de l’EMT.  També s’han col·locat separadors per evitar abocaments il·legals i que hi aparquin cotxes.

 

Aquesta àrea de contenidors és un dels punts negres que l’Ajuntament de Tarragona té detectats, per abandonaments de residus voluminosos al costat dels contenidors. “És un dels punts de vigilància sistemàtica per part dels agents de paisà de la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana, en el que ja s’han obert uns 10 expedients sancionadors”, explica el també conseller de Neteja Pública, Jordi Fortuny. I afegeix: “De fet, un dels agents va enxampar una persona que sempre llençava les escombraries directament des del seu cotxe, quedant tot escampat per aquesta zona”.

 

Per la seva part, el conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat, Xavier Puig, apunta que “aquestes millores són fruit d’una reunió amb veïns de la zona de Terres Cavades en la que vam veure la necessitat d’endreçar aquest espai, que és el punt de partida de la majoria d’excursions al Llorito. També és una de les portes d’entrada a la ciutat, ja que moltes persones deixen el vehicle a l’aparcament dissuasiu i continuen a peu fins al centre de la ciutat”, explica Puig, que afegeix: “L’objectiu a mig termini és ampliar el pàrquing per donar més cabuda a més vehicles, col·locar bancs, plantar més arbrat i instal·lar aparcaments per a bicis i patinets”.